Site name | Inger Støjberg på besøg

INGER STØJBERG PÅ BESØG HOS KILDE A/S AUTOMATION

Den 12. august fik KILDE A/S Automation besøg af Venstres Inger Støjberg med følge på den 6. udgave af ”Tour de Salling”. Traditionen tro fandt ”touren” sted på cykel, og der blev aflagt besøg på forskellige virksomheder og institutioner.

Adm. dir. Peter Friis tog imod og startede med en kort præsentation af KILDE. Derefter var der fabriksrundvisning, hvor der blev fremvist diverse maskiner, som var under konstruktion hhv. indkøring, bl.a. to store produktionslinjer til Grundfos A/S/Sintex A/S og flere pakkerobotceller til Færch Plast A/S.

Inger Støjberg spurgte ved besøget bl.a. til, hvordan investeringslysten var inden for de forskellige brancher og i industrien generelt, hvortil Peter Friis svarede, at mange - og store -virksomheder ikke mangler lysten til at investere, men at der er hård konkurrence på markedet. Derfor er det også meget vigtigt at være specialister og have stærke kompetencer på de områder, der efterspørges af de virksomheder, som KILDE servicerer.

Der var en god dialog mellem KILDE og politikerne, hvor det bl.a. blev diskuteret, hvordan kommune og virksomheder kan hjælpe hinanden med at tiltrække arbejdskraft og gøre Skive til et attraktivt arbejdssted. Kommunen er meget interesseret i input til, hvordan den kan understøtte tiltrækningen af vidensmedarbejdere, og dette ledte samtalen hen på KILDE’s rekruttering af disse samt samarbejdet med universiteterne. Peter Friis understregede i denne forbindelse, at kontakt til forskningsinstitutioner er en særdeles vigtig faktor mht. at skaffe den rigtige arbejdskraft og få nyuddannede dygtige unge mennesker ind i virksomheden, så man kan højne vidensniveauet og dermed tilbyde kunderne de bedst mulige løsninger. Meget apropos har KILDE da også netop nu en diplomingeniørstuderende fra Aalborg Universitet i praktik i softwareafdelingen. Praktikanten skal desuden skrive afgangsprojekt baseret på et af de projekter, som KILDE har i gang for tiden. Praktikforløbet kører rigtig godt, og det bliver bestemt ikke den sidste praktikant, som KILDE tager ind.

 

Efter endt rundtur var der en lille forfriskning, så ”cykelholdet” kunne fortsætte rundt til de næste destinationer med friske kræfter.