Site name | Case: Octopus II

Case: OCTOPUS 2 - Robot Unit for Handling and Packing

Octopus 2 er udviklet til mellemkapacitet på termoformmaskiner. Den indeholder to robotter, hvor den ene sætter stakke sammen og håndterer færdige stakke til foliesvejseren. Den anden robot håndterer papkasser, lægger sleeves i papkasser eller lægger sleeves direkte på palle eller i stålbur.

Octopus konceptet er standardiserede robotceller til pakning af præfabrikerede emner i emballage. En arbejdscelle sammensættes af de nødvendige værktøjer til den specifikke opgave, og arbejdet udføres effektivt, som var det en ”ottearmet blæksprutte” – heraf navnet. Udnyttelsesgraden af robotten er så høj, at Kilde A/S Automation har vundet prisen ”ABB Global Partner Program for robot based automation” for bedste performance af en robot.

Robotcellen er opbygget med henblik på at optage mindst muligt areal i produktionen. Derfor er alt periferiudstyr specialdesignet til at kunne indeholdes i selve robotcellens areal. Robotcellen er udviklet til at kunne fungere som ”end of line automation” i forbindelse med thermoform- eller sprøjtestøbemaskiner. Robotcellen tilpasses de enkelte modeller af termoformmaskiner, og efter installation fremstår hele anlægget som en enhed.

Stakker

For at opnå den ønskede stakkehøjde kan det i mange tilfælde være nødvendigt at stakke to eller flere stakke fra termoformmaskinen sammen til en stak. Dette gøres ved, at robotten tager stakkene og sætter dem i en stakkeholder. Herefter overføres stakkene til foliesvejseren. Hvis det er nødvendigt, kan stakkeren rotere stakken 90°.

Foliesvejser

Stakkene lægges ind i foliesvejseren. Foliesvejseren svejser/overskærer folien. Fra styringen er det muligt at ændre på svejseparametre, såsom svejsetemperatur, svejsetid og afkøletid. Efter svejsningen er der ikke overskydende folie, som skal bortskaffes, og den færdige sleeve ligger nu klar til videre håndtering.

Palletering

Robotten tager de færdige sleeves fra foliesvejseren og lægger dem direkte på palle (scantainer/gitterbox).

Udnyttelsesgraden af robotten er så høj, at Kilde A/S Automation har vundet prisen ”ABB Global Partner Program for robot based automation” for bedste performance af en robot.